Sportmasseur

Op het moment zijn wij nog op zoek naar een sportmasseur die gedurende de week spelers kan behandelen die dat willen. We komen hier zo snel mogelijk op terug.

Sportmassage

Onze spieren hebben tijdens het sporten of andere lichamelijke inspanning soms zwaar te verduren.
Sportmassage heeft als doel vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen (herstellende functie).

Het werkt ook preventief; door het losmaken van de spieren kan men beter presteren en vinden blessures minder gauw plaats.

Dus niet alleen sporters, maar ook mensen die frequent zwaar lichamelijk of repetitief werk verrichten, hebben baat bij sportmassage om de spieren spoepel te houden en om in goede conditie te blijven.
tennis-blessure-2-vandenboschmassage

Hoe werkt sportmassage? Het bevordert de doorbloeding, waardoor de afvoer van afvalstoffen uit de spieren (melkzuur, vocht) beter plaatsvindt. Hiermee wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen. Het lichaam herstelt zich sneller en kan daardoor de volgende belasting beter aan. Andere positieve effecten zijn: het zorgen voor een betere spierspanning, je lekkerder in de vel voelen en goed slapen.

In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen blessures bij sporters (een blessure is een vorm van lichamelijk letsel dat men door het beoefenen van sport heeft gekregen).

De huidige sportgezondheidszorg richt zich steeds meer op preventie. Dat wil zeggen blessures voorkomen, waardoor je gezond en optimaal kunt blijven sporten.

Besteeds aandacht aan: een serieuze warming-up en cooling down, rek-en strekoefeningen voor het sporten, verantwoorde trainingsopbouw (beginners), goed materiaal én schoeisel. Op deze gebieden kan ik u desgewenst adviseren. Heeft u meer specialistische sportzorg nodig dan zal ik doorverwijzen naar een sportmedisch adviescentrum (sportarts, sportsfysiotherapeut of podotherapeut).

Tapen en bandageren

Een tapeverband is niet meer weg te denken in de sport en in de dagelijkse medische praktijk.  Een tape of bandage heeft een ondersteunende en ontlastende functie. De stabiliteit en mobiliteit van het gewricht wordt gewaarborgd. (Kinesio)tape stimuleert verder de doorbloeding en versnelt  het genezingsproces in het algemeen.

Maak een afspraak wanneer u:kinesio tape VandenBoschMassage

  • Een  sportongeval hebt gehad (ná spierbeschadiging, kneuzing of blessure);
  • In geval van verkrampte, hypertone of hypotone spieren (hoge en lage spierspanning);
  • In geval van pijn- en overbelastingsklachten aan rug, schouder, elleboog, pols, knie en onderbeen, bijvoorbeeld ten gevolge van repetitief werk, een verkeerde werkhouding of door sport (bijvoorbeeld golf- of tennisarm).

Voorafgaand aan het tapen vindt een korte anamnese plaats.